Goede industrial silencers zijn essentieel bij de zware industrie

G

Voor de zware industrie speelt er altijd een vooroordeel wat betreft de veiligheid. Men is er van in de veronderstelling dat deze industrie altijd gevaarlijk is. Dit is dan ook deels waar en deels niet waar. Het is wel zo dat men goed moet oppassen wanneer zij aan het werk zijn. Zo zijn er verschillende gevaren waarmee er rekening gehouden moet worden. Het is natuurlijk wel zo dat er wel alles aan gedaan wordt om deze gevaren zo veel mogelijk te beperken. Ook wordt men geïnstrueerd om veiligheidsmaatregelen te gebruiken. Echter is er wel een gevaar waar men niet altijd goed op voorbereid is en dat is gehoorschade. Dit komt dan ook uit onverwachte hoeken. Goede industrial silencerszijn hier de oplossing voor.

Goede industrial silencers zijn essentieel bij de zware industrie

Zoals al gesteld werd is gehoor schade een veel voorkomend iets in de industrie. Dit kan komen door de vele mensen die met zwaar apparatuur werken. Ook komt dit door de luchtuitlaten en ventilatie die gebruikt worden. Wanneer een dergelijke luchtuitlaat geopend wordt, kan dit tot 160 dB oplopen. Dit is natuurlijk zeer schadelijk voor het gehoor. De demper is bedoeld om dit terug te dringen naar 90 dB. Dit is al een stuk minder schadelijk, en een stuk beter voor het gehoor.

Industrial silencers zorgen ook voor een prettigere werkomgeving

De dempers zorgen naast bescherming, ook voor een fijnere werkomgeving. Wanneer er veel lawaai is, komt het ook voor dat er veel misverstanden op treden. De mensen die in de omgeving werken moeten zo ook continue om herhaling vragen wanneer zij een opdracht of dergelijke krijgen. Het kan ook voor komen dat men elkaar in z’n algeheel niet verstaat en sommige aanwijzingen niet goed overkomen. Dit zorgt dus voor miscommunicatie en ook voor het verkeerd uitvoeren van sommige opdrachten.