Planning software voor lastige planningen

P

Planning software voor lastige planningen

Heeft u er ook zo’n moeite mee? Het maken van een ingewikkelde planning? Er is nu planning software op de markt. Met deze software kunt u heel eenvoudig een planning maken die precies passend is. Waarom u hiervoor moet kiezen? Omdat het u heel veel tijd en energie scheelt. Het maken van een planning is namelijk een zeer intensieve bezigheid die u of uw personeel waarschijnlijk horendol maakt.

Rekening houden met veel factoren

Bij plannen van menig onderwijsinstelling dient de roosteraar met veel factoren rekening te houden. Als eerste met de beschikbaarheid van lokalen. Wanneer je een lokaal dubbel boekt zorgt dit voor grote logistieke problemen. Het plannen van de locatie dient dus zorgvuldig en zeer volledig te gebeuren. Een tweede aspect om echt rekening mee te houden is de beschikbaarheid van docenten. Misschien heeft docent a in een bepaalde week een project terwijl docent b in een bepaalde week juist extra tijd heeft voor colleges.

Een goede planning software begrijpt deze behoeften en is in staat deze te vertalen naar een perfect schema. Het is voor de effectiviteit en continuïteit van uw bedrijf belangrijk dat dit allemaal goed op orde is.

Planning software voorkomt gaten in de dag

Niets is zo vervelend als een groot gat in de dag. ’s Morgens een activiteit en aan het einde van de middag nog een activiteit. Tussen deze twee activiteiten door zit je vaak te wachten. Wanneer we de software laten plannen probeert de computer dit zo veel mogelijk te voorkomen. Wanneer een dergelijke situatie zich voordoet probeert het programma een andere mogelijkheid te zoeken.

Wanneer wij mensen op zoek moeten gaan naar deze mogelijkheid moeten we vaak de gehele planning opnieuw maken. Alles in het schema is namelijk met elkaar verbonden. Een computer kan dit met statistische berekeningen in een fractie van een seconde waardoor je veel tijd kwijt bent bij het maken van een planning. Over het hele jaar gezien kan dit wellicht een paar FTE schelen.

Bekijk nu alle mogelijkheden en schaf vandaag nog software aan om een planning te maken.