Wat kan je verwachten van een goede makelaar?

W

U heeft de stap genomen, u gaat uw huis kopen of verkopen. Dit kunt u natuurlijk zelf doen, maar de meeste mensen kiezen ervoor om een makelaar in de arm te nemen. Dit kan een lang proces zijn waarbij wellicht veel op het spel staat, daarom is het belangrijk voor een makelaar te kiezen waar u een goed gevoel bij heeft. 

Waar moet u op letten? 

Zoals eerder benoemd staat het voorop dat u zich op uw gemak voelt bij uw makelaar. Maar er zijn natuurlijk verschillende zaken waar u op kunt letten bij het kiezen van een goede partij. Zo is het natuurlijk erg prettig als u niet voor verrassingen komt te staan, spreek samen vooraf af wat de kosten zijn.

Sommige makelaars rekenen opstartkosten, voor bijvoorbeeld het realiseren van een mooie presentatie. Onder deze presentatie kunnen meerdere zaken vallen, zoals: goede, professionele foto’s, een virtuele tour met 360 graden beeldmateriaal of een aantrekkelijke woningvideo.

Verder is een belangrijke taak van uw makelaar het voorzien in advies over de juiste verkoopprijs, dit gaat op basis van een taxatie. Om een hypotheek aan te vragen, heeft u een taxatierapport nodig. De waarde van een huis stelt een makelaar vast, het is belangrijk dat dit een realistische waardebepaling is. Er wordt dan gelet op de ligging en de technische staat van de woning, ook zijn financiële zaken als servicekosten, gemeentelijke belastingen of erfpacht van belang. Het komt in de praktijk wel eens voor dat een makelaar standaard een hogere waarde voor woningen afgeeft zodat de verkoper hoop heeft de woning voor meer geld te verkopen. Gevolg hiervan kan zijn dat de woning onnodig lang in de verkoop staat en uiteindelijk toch voor een lager bedrag verkocht wordt. Als het huis eenmaal in de verkoop is gezet, zijn het begeleiden van de bezichtigen natuurlijk erg belangrijk. Het is vaak beter als de verkopende partij niet bij de bezichtigen zelf aanwezig is, de makelaar spreekt in overleg met u en de kandidaat-kopers een geschikt tijdstip af. Hierna volgen de onderhandelingen, de makelaar zal deze voor u op zich nemen. Zij hebben verstand van de prijs en hoe deze voor u zo optimaal mogelijk te krijgen. Indien er een overeenkomst wordt gesloten gaat dit via het ondertekenen van de koopakte, bij al deze stappen zal uw makelaar u begeleiden. 

Makelaar in Amersfoort nodig?

Gaat u toevallig uw huis in Amersfoort kopen of verkopen? Een erg geliefde regio dankzij haar centrale ligging en de aanwezigheid van alle benodigde faciliteiten.

Schoof Makelaardij, makelaar in regio Amersfoort is een goede en betrouwbare partij. Deze makelaar in Amersfoort heeft als credo “Eerst de klant, dan het pand”, het menselijke staat echt voorop. Ze makelen al jaren voor zowel de particulier als bedrijven, een betrouwbare keuze! Neem gerust is een kijkje op de website, zoals je kan zien hebben ze erg veel ervaring in de regio, zowel in de goedkopere als duurdere segmenten woningen.

Ook voor als je niet in Amersfoort op zoek bent, heel veel succes met de aankoop of verkoop van je woning!