De vele voordelen van glasvezeltechniek worden zo gecreëerd

D

Een goede internet verbinding begint vandaag de dag steeds belangrijker te worden. Men wilt thuis een goede verbinding om lekker op het internet te kunnen surfen. Ook wordt het vaak voor het streamen van series gebruikt en voor online gamen. In het bedrijfsleven is het zelfs nog belangrijker om een goede internetverbinding te hebben. Hier is het ook een kwestie van efficiënt werken. De tijd die de computers moeten laden, is tijd die aan werk besteed kon worden. De snelheid die je wilt qua internetverbinding, wordt mogelijk gemaakt door glasvezeltechniek!

 

De vele voordelen van glasvezeltechniek worden zo gecreëerd.

De techniek die achter deze razendsnelle internet verbinding zit is niet niks. Het is dan ook vele malen beter dan de oorspronkelijke coax en ADSL kabels. Deze kabels werken voornamelijk met koper en dit heeft maar een beperkte bandbreedte. Voordat we het gaan hebben over de glasvezelkabels zelf, bespreken we eerst wat bandbreedte is. Veel mensen zijn er van in de veronderstelling dat het internet sneller laad, wanneer je een hogere verbinding hebt. Dit klopt ook, tot op een zekere hoogte. Deze hoge verbinding komt tot stand aan de hand van je bandbreedte. Bandbreedte is simpelweg, de hoeveelheid data die tegelijkertijd over de kabel gestuurd kan worden. Dit wordt meestal uitgedrukt in Mbit per seconde. Bij glasvezeltechniek is het zo dat er veel meer Mbit per seconde gehaald kan worden dan bij de oude kabels. Hierdoor kan er meer en dus ook sneller data geladen worden op jouw computer. Het is dus inderdaad sneller, omdat er meer data over de kabel gaat.

Waarom glasvezeltechniek voor bedrijven ideaal is

Tegenwoordig vertrouwen bedrijven steeds meer op het internet. Zo regelen zij hun klanten archief en administratie via de cloud. Dit betekend wel dat er voor computers verbonden zijn met het internet en veel data nodig hebben. Door een grotere bandbreedte aan te bieden kunnen deze computers ook sneller werken.