Wat is agile werken?

W

Tegenwoordig is er steeds meer digitalisering op de werkvloer. zo zin er sinds kort smart buildings en gaan steeds meer bedrijven over op digitaal werken. Wanneer organisaties ervoor kiezen om gebruik te maken van een digitale werkplek kunnen zij veel voordelen eruit halen. Zo blijkt dat de communicatie van medewerkers verbeterd en dat daarnaast ook de medewerkers meer betrokken zijn. Een digitale werkplek zorgt ook voor een verbetering in de samenwerking, immers is het niet meer nodig om fysiek aanwezig te zijn op de werkplek. Het wordt ook makkelijker om informatie en kennis te vinden en te delen met elk ander. Een digitale werkplek beschikt over erg behulpzame applicaties zoals proces specifieke tools en selfservice voor medewerkers. Kortom, het verbeterd het volledige business process management

Agile werken

Een digitale werkplaats stimuleert ook het agile werken. Het is een onmiskenbaar populaire aanpak die vaak zal worden gebruikt wanneer een nieuwe software wordt ontwikkeld, waardoor teams snel eventuele onvoorspelbare omstandigheden en verschuivende doelpalen kunnen beoordelen en erop kunnen reageren. Kortom, agile werken maakt het mogelijk om altijd en overal productief te zijn.

Een effectieve digitale werkplek ontkoppelt het werk voor een groot deel van de tijd van een fysieke locatie. Dit vrijmaken van werk heeft verschillende belangrijke implicaties, niet alleen over waar mensen werken, maar ook hoe teams zijn.

Door een digitale werkplek kunnen teams veel meer met elkaar delen en voelen zij zich ook veel meer verbonden met elkaar.