Barista worden door de cursus van de koffie academy

B

Het maken van goede koffie is als het ware een kunst. Het is dan ook niet zo makkelijk als dat mensen denken dat het is. Zo zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden om elke keer weer een goede kop koffie te zetten. Het is dan misschien wel lastig, maar niet onmogelijk. En dat is waarom jij het ook kan leren! Ben je een koffieliefhebber en heb je interesse in hoe jij de beste koffie kan zetten? Lees dan snel verder over wat je moet doen om dit te leren bij de koffie academy!

Bij de koffie academy leer je hoe je de beste koffie moet zetten

Zoals al eerder in dit artikel werd gesteld, lijkt het zetten van goede koffie een ware kunst. In deze opleiding leer je, hoe je deze kunst nu ook zelf kan maken. Het begint allereerst bij het kennen van de bonen. Het is namelijk belangrijk dat je weet, welke factoren er spelen die de smaak bepalen van de bonen. De ene boon is de andere niet ten slotte. Zo heeft bijvoorbeeld de regio een bepalende factor. Ook hebben brandingen een impact op de smaak van bonen. Laat staan malingen en doorloop tijd. Kortom, er is genoeg te leren over bonen. Vervolgens leer je ook over de werking van de machine en hoe je deze afstelt. Al deze dingen vormen de basis van een barista.

Bij koffie academy leer je in kleine groepjes

Bij deze opleidingen is persoonlijke aandacht belangrijk. Dit komt dan ook gepaard met directe begeleiding. Dat is de reden waarom de klassen uit 6 personen bestaan. De koffiemeester die de cursussen zal geven, kan dan iedereen meer aandacht geven en beter begeleiden. Hierdoor leer je nog beter hoe je koffie moet schenken als een barista. Wanneer je de cursussen hebt gedaan, mag je jezelf ook barista noemen met een certificaat als bewijs.