Supermarkt proces

S

Wekelijks doen wij Nederlanders boodschappen, er is dan ook veel aanbod in supermarktketens. We zijn gewend dat wanneer we naar de supermarkt gaan hier alle producten aanwezig zijn waar we naar op zoek zijn. Wij zien natuurlijk alleen de producten in de schappen liggen en denken nooit na over wat er aan vooraf gebeurt. Voordat het product in de supermarkt ligt voor jou om het in je winkelwagentje te leggen, moeten er natuurlijk heel wat dingen gebeuren.

Product inkopen

Wat we natuurlijk allemaal wel begrijpen is dat het product eerst gemaakt moet worden. Van bijvoorbeeld pinda’s moet nog pindakaas gemaakt worden. De supermarktketens hebben hier dan ook vaste fabrikanten voor waarbij ze hun producten inkopen. Deze fabrikant weet precies hoeveel er wekelijks geleverd moet worden en realiseert dit dan ook. Wanneer de supermarktketen deze producten heeft ingekocht stallen ze deze bij hun distributiecentrum. Dit omdat er waanzinnig veel producten ingekocht worden die natuurlijk lang niet allemaal in de schappen van de winkel passen.

Distributiecentrum

Wanneer alle producten aangekomen zijn bij het distributiecentrum worden ze geordend. Zuivel bij zuivel, vlees bij vlees etc. Hier wordt zorgvuldig omgegaan met de producten, zo staan de producten die gekoeld moeten worden in de koeling op de juiste temperatuur. De producten staan hier bij elkaar op pallets, sommige verpakt in dozen en sommige in plastic bakken, dit is afhankelijk van de producten. Tussen de producten op de pallets ligt een kartonnen plaat op maat zodat de producten niet beschadigen.

Op naar de winkelschappen

Elke dag gaat er een lading in een vrachtwagen op weg naar de supermarkten. Deze vrachtwagens worden volgeladen met de pallets met producten. Eenmaal aangekomen in de supermarkt worden de producten doorverwezen naar de vakkenvullers die ervoor zorgen dat al jouw gewenste producten weer te verkrijgen zijn in de schappen.