Emigreren

E

Emigreren, een lastige keuze want het is een flinke stap die je neemt, toch zien we dat steeds meer Nederlanders deze keuze maken. Wat de keuze om te emigreren vooral lastig maakt voor mensen is dat je al het vertrouwde achterlaat, je vrienden en familie, je werk, je vertrouwde omgeving, de taal etc. Je weet natuurlijk nooit precies wat je uiteindelijk te wachten staat wanneer je eenmaal geƫmigreerd bent.

Wat is emigreren?

Wanneer mensen besluiten om hun geboorteland te verlaten om zich elders in het buitenland te vestigen speken we van emigratie. Dit omdat de mensen immigreren in het land van bestemming. Alle vormen van het verplaatsen over de wereld wordt dan ook migratie genoemd. In Nederland hebben we de regel dat je maximaal acht maanden in het buitenland mag wonen, blijf je daar langer dan moet je officieel emigreren.

Voorbereidingen

Er komt veel kijken bij emigreren, de voorbereiding is natuurlijk het belangrijkst. Je wilt natuurlijk niet dat je in de overgang tijdelijk geen huis of werk hebt, het liefst sluit je zo aan in je nieuwe leven. Hiervoor moet je jezelf goed oriƫnteren op wat voor huis en waar je wilt gaan wonen. In de tussentijd is het ook belangrijk dat je jouw eigen huis verkoopt. Verder heb je wanneer je besluit te emigreren natuurlijk je baan moeten opzeggen, het is erg belangrijk dat je zorgt dat je al een baan hebt voordat je er naartoe gaat. Dit zodat je zodra je verhuist bent je in ieder geval al zeker bent van een nieuw inkomen.

Nieuw avontuur

Eindelijk is het zover, je gaat verhuizen. Het enige wat nog moet gebeuren zijn de geselecteerde spullen die meegaan in dozen doen. Dit kan je jezelf natuurlijk erg makkelijk maken door kartonnen dozen op maat aan te schaffen zodat je niet alsnog op problemen stuit dat iets niet mee kan omdat het toch niet past. Tijd om te gaan en te genieten van een nieuw hoofdstuk uit je leven!