In drie stappen een eigen containervervoer opzetten

I

Er zijn wel duizenden redenen te bedenken waarvoor u een containervervoer nodig kunt hebben. Een emigratie, export voor een goed doel, zakelijke transporten: de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar het werk dat u ermee kunt hebben ook. Daarom leggen we u graag uit hoe u in drie stappen een containervervoer kunt laten verzorgen, zonder daarvoor diep in de buidel te hoeven tasten. En we nemen een zeevracht naar Colombia daarbij als uitgangspunt.

Bij een zeetransport naar Colombia denkt u waarschijnlijk aan een groot containerschip, vol met lading dat in een streep naar het land van bestemming vaart. Als de wereld van het internationale transport zo simpel was geweest, had u een containervervoer best zelf kunnen verzorgen. Maar helaas komt er bij een zeevracht naar Colombia zoveel kijken, dat u het beste een expert kunt inschakelen.

Dat is dan ook de eerste belangrijke stap: zoek op internet naar een transporteur die bij u een goed gevoel opwekt. Kijk naar recensies, onderzoek of het bedrijf al eerder een zeevracht naar Colombia heeft opgezet en let vooral op alle diensten die daarbij worden aangeboden. Want een zeetransport naar Colombia is het gemakkelijkst als ook alle randzaken voor u worden verzorgd.

Tijd en prijs maken bij een containervervoer het verschil

Stap twee is eigenlijk heel simpel, maar blijkt achteraf vaak van essentieel belang: vraag een offerte op en controleer of daar alles in is meegenomen. Wilt u bijvoorbeeld dat ook alle douanepapieren door uw transporteur worden ingevuld, vraag daar dan om. En heeft u voor uw zeevracht naar Colombia tijdelijke opslagruimte nodig, informeer daar ook naar.

Vervolgens, en dat is stap drie, hoeft u alleen nog maar de aangeboden levertijd van uw zeetransport naar Colombia te vergelijken met andere aanbieders. Als u vervolgens tevreden bent met de aangeboden levertijd en prijs hoeft niets een succesvol containervervoer meer in de weg te staan. Daar gaan we!