FTTH voor het perfecte internet aan huis

F

Afgelopen periode waren er in de wijk, en dus ook in jouw straat, wat werkzaamheden bezig. De straat lag bijna helemaal open maar je wist niet precies wat de mannen aan het doen waren. Er gingen wat nieuwe kabels de grond in maar daar bleef het bij. Nu het een week later is krijg je een informatieboekje met wat er nu veranderd is in de wijk. Je hebt glasvezel gekregen in de wijk. Een nieuwe ontwikkeling. Dit betekent niet dat je ook meteen aan huis een glasvezelverbinding hebt. Daarvoor heb je een FTTH nodig. Deze afkorting staat voor Fiber to the home. Dat is een kabel van de glasvezelverbinding van de straat naar het huis.

Het unieke aan deze verbinding is dat deze verbindingskabel ook helemaal van glasvezel is. Dus in het stuk van de aansluiting van de straat tot aan je verliest het geen kracht en ben jij verzekerd van een optimale internetverbinding.

Typen

Er zijn verschillende soort FTTH verbindingen, zo zijn er bijvoorbeeld verbindingen tussen de grote centrales, zo zijn er verbindingen tussen de centrales en de kastjes in de wijk. Maar zo zijn er ook verbindingen die van de kastjes tot in het bedrijfspand komen. Die komen dan uit in een centrale verbinding in het bedrijfspand.

Infratel

Het klinkt heel erg als code taal maar het is eigenlijk simpel. FTTH is een verbindingskabel die van de straat tot in je huis komt, zonder dat er capaciteit verloren gaat. Dus de snelheid blijft gelijk en daardoor heb jij het snelle internet in je huis. Nu snap ik dat je alsnog vragen hebt over dit soort internetverbinding. Dan verwijs ik je graag door naar deze leverancier. Zij zijn specialisten op dit gebied en kunnen je alles duidelijk en simpel uitleggen. Neem alvast een kijkje op hun website of ga langs met al je vragen.