De cursus barista leidt je op tot een echte barista

D

Heb je altijd al als een professional een kop koffie willen zetten? Maar lukt dit niet helemaal? Wees dan niet getreurd want je kan nu de cursus barista volgen! Tijdens deze cursus leer je allerlei dingen die jou helpen bij het maken van echt goede koffie en ook meer kennis verkrijgt over het barista zijn. Zo leer je de juiste vaardigheden en kan je zelfs aan de slag als barista zijnde. Na het afronden van deze cursus mag je jezelf ook officieel barista noemen met de juiste certificaten.

De cursus barista leidt je op tot een echte barista

De meeste mensen vinden het heerlijk om koffie te drinken bij een echt koffie bar. Hier zijn dan ook meestal barista’s aan het werk welke de juiste kennis en vaardigheden hebben om echt lekkere koffie te maken. Zo kunnen zij geweldige doppio’s en lungo’s maken. Maar ook kunnen ze de all time favorite cappuccino maken. Mocht je meer behoefte hebben aan wat sterkers, dan kunnen zij ook de beste espresso’s voor je maken om weer even wakker te worden. Kortom, zij kunnen de beste soorten voor je maken. Dit kan je nu zelf ook leren door het volgen van de cursus. Je leert precies de verschillen tussen de koffiesoorten en ook hoe je deze moet maken! Zo kan je dit ook zelf thuis doen en kan je zelfs aan de slag bij een koffiebar.

De cursus barista wordt in kleine groepen gehouden

Tijdens deze cursus leer je in kleine groepen. Meestal zijn dit rond de zes tot tien personen. Het voordeel hiervan is dat je kan leren en oefenen terwijl je veel aandacht van de instructeur krijgt. Dit is ook pré aangezien dit nodig is bij het barista vak. Veel dingen luisteren heel nauw en dan is het fijn wanneer een instructeur hier goed bij kan helpen.