Studiebegeleiding Rechten

S

Hulp bij het studeren

Studiebegeleiding rechten is opgesteld door Scriptium voor rechtenstudenten die hulp willen bij het leren, studeren en het uitvoeren van onderzoek. Rechtenstudies staan bekend om de tekstuele en taalvaardige aard van de studie en het vakgebied. Het maken, interpreteren en toepassen van wetgeving is onderhevig aan een hoog kwalitatief begrip van taalgebruik en semantiek. Dit, en andere aspecten van het opleidingsgebied, maakt de rechtenstudie geschikt voor een aparte studiebegeleidingtak van Scriptium. Lees hier wat studiebegeleiding rechten inhoudt en wat de opties zijn.

 

Voorbeelden van studiebegeleiding

Wat houdt studiebegeleiding rechten precies in? Het is maar net wat je zelf wil van je begeleider. Scriptium richt de studiebegeleiding in volgens de wens van de rechtenstudent. Het begint bij het verzoek dat je indient via onze website. Daarin bepaal je zelf de locatie, aard en intensiviteit van de studiebegeleiding. Wellicht heb je een begeleider enkele uurtjes nodig om te helpen bij jurisprudentieonderzoek voor een onderzoek. Het is dan mogelijk om af te spreken op een locatie van jouw keuze. Misschien heb je liever dat een studiebegeleider eens in de zoveel tijd langskomt om te helpen met motiveren, uitstelgedrag en planning. Het is allemaal mogelijk

 

Locatie of online

Studiebegeleiding rechten kan overal in Vlaanderen of Nederland ingehuurd worden. We sturen de begeleider naar jouw locatie toe. Dat betekent dat je bij jou thuis kan gaan werken of juist kan afspreken op een openbare studieplek zoals een studiecentrum of bibliotheek. In alle steden met hoog aangeschreven rechtenstudies (Amsterdam, Nijmegen, Groningen, Leiden, etc.) hebben we begeleiders klaarstaan. Daarnaast is het mogelijk studiebegeleiding online af te nemen. Doorgaans kunnen de meeste hulpvragen online behandeld worden middels een moderne digitale route. In dat geval hoeft je jouw kamer niet uit en heb je al het werkmateriaal direct bij de hand.

 

Stromingen

Rechtenstudies in Nederland en Vlaanderen zijn onderverdeeld in stromingen. De gedeelde factor van alle stromingen is recht en wetgeving, maar ze zijn fundamenteel anders en dienen allemaal op een andere manier benaderd te worden. Studiebegeleiding rechten heeft voor elke rechtenstroming begeleiders beschikbaar gesteld. Er zijn studiebegeleiders voor notarieel recht, Europees recht (internationaal recht), fiscaal recht of Nederlands recht. Voor de zijtakken van Nederlands recht, arbeidsrecht, privaatrecht, financieel recht, bestuursrecht, staatsrecht of strafrecht, zijn tevens begeleiders beschikbaar.

 

Scriptiebegeleiding

Als aanvulling op studiebegeleiding rechten bestaat scriptiebegeleiding voor rechtenstudenten van Scriptium. De scriptiebegeleiders hebben zich gespecialiseerd in het begeleiden van rechtenstudenten die afstuderen en/of hun scriptie schrijven. De begeleiding werkt hetzelfde als algemene studiebegeleiding, alleen wordt de scriptiebegeleiding toegespitst op het uitvoeren van wetenschappelijk en academisch rechtenonderzoek en een langdurig scriptieproces waarbij een scriptie bestaande uit verschillende onderdelen geproduceerd moet worden.

 

Benader Scriptium nu

Wil je graag studiebegeleiding rechten inhuren? Of wil je graag bekijken welke andere vormen van hulp Scriptium te bieden heeft? Bezoek dan onze website en lees meer informatie over onze diensten, mogelijkheden en prijzen. Worstel niet langer alleen met een veeleisende studie, maar schakel nu professionele en persoonlijke hulp in tegen een scherpe prijs. Voor vragen of algemene informatie kun je een mailtje sturen naar [email protected]