Waarom je moet investeren in een goede vent silencer

W

Voor mensen die in de zware industrie werken is veiligheid een belangrijk issue. Het is natuurlijk zo dat men steeds bezig is met het verbeteren van de werkomgeving qua veiligheid en efficiëntie. De zware industrie staat dan ook bekend als een plek met veel lawaai, gevaar en schade voor de gezondheid. Bij veel bedrijven zijn de luchtuitlaten een ding die serieus veel schade toe kan brengen aan het gehoor. Deze luchtuitlaten moeten van tijd tot tijd geopend worden om de overdruk kwijt te kunnen. Echter kan het niveau dan erg hoog oplopen. Om er voor te zorgen dat dit niet schadelijk is voor het gehoor, moet er geïnvesteerd worden in een goede vent silencer.

 

Een goede vent silencer is het investeren waard

Een goede demper is het zeker waard om in te investeren. Het zorgt er namelijk voor dat de gehoorschade des danig gereduceerd wordt, dat het bijna niet meer voor komt. Het is namelijk zo dat de luchtuitlaten een gigantisch geluidniveau produceren. Dit niveau kan oplopen tot zo’n 160 dB. Dit is twee keer zo veel als de schadegrens. Je kan je natuurlijk voorstellen dat de schade die je bij dit niveau oploopt, gigantisch is. Door een goede demper te installeren, kan je dus deze schade voorkomen. De demper zorgt er namelijk voor dat het niveau van 160 dB, terug gebracht wordt naar 80 tot 90 dB. Dit is uiteraard nog steeds wat aan de luide kant, maar het zal geen schade meer opbrengen. Vanwege de korte opening van de luchtuitlaten, zijn deze niveau’s nog goed te verdragen. Dit maakt de werkomgeving een stuk veiliger.

Een goede vent silencer maakt de werkomgeving fijner

Naast dat een goede demper er voor zorgt dat de omgeving een stuk veiliger wordt, zorgt het er ook voor dat er minder frustraties ontstaan. Dit wordt gedaan door simpelweg het lawaai weg te nemen.