Wat een goed uitzendbureau biedt

W

Een goed uitzendbureau: de perfecte makelaar 

Een uitzendbureau functioneert als tussenpersoon tussen de werkgever en de werknemer. Dat wil zeggen dat ze de verlangens van beide partijen zal proberen tegemoet te komen. Als jij werk zoekt en je bekijkt bijvoorbeeld de vacatures Goes, dan merk je dat je gegarandeerd via een uitzendbureau aan de slag kunt. Zij weten precies wat de werkgever zoekt en zij zullen jou nooit naar een opdracht sturen die je niet aankunt of die niet aan jouw eisenpakket voldoet. 

Heel wat voordelen bij een uitzendbureau 

In vergelijking met zelf op zoek gaan naar werk, heb je bij een interimkantoor heel wat voordelen: 

  • Ze hebben verschillende werkgevers en banen waaruit je kunt kiezen.
  • Ze houden je loonsadministratie zorgvuldig bij.
  • Qua sociale voorzieningen blijf je volledig in orde tijdens je interimperiode.
  • Je bent flexibel en kunt bijna zelf de perioden kiezen waarin je werkt en waarin je verlof neemt.
  • Als je bij verschillende werknemers een tijdelijke job uitoefent, doe je heel wat ervaring op.
  • Je verdient een goed loon, op zijn minst het loon van een vergelijkbare functie binnen dat bedrijf. Je kunt eventueel zelf nog over je loon onderhandelen.

Vertrouwen opbouwen 

Met een uitzendbureau is het net als met een vaste werkgever. Er moet een vertrouwensrelatie zijn om goed te kunnen werken. Een goed uitzendbureau luistert naar jouw wensen en vraagt exact wat jij zou willen doen. Anderzijds ontdekken ze (bijvoorbeeld door testen) misschien kennis en vaardigheden bij jou waar jezelf nog niet had bij stilgestaan. Op die manier maak je misschien kennis met een werkdomein dat voor jou nieuw is. Dit biedt heel wat perspectieven. Misschien laten ze jou in het begin ‘eenvoudige’ jobs uitvoeren om te kijken hoe het loopt. Maar eens het vertrouwen er is, wordt je ingezet waar je ook maar kunt. Een goed uitzendkantoor laat gewoon het beste in jou bovenkomen. 

Van tijdelijk werk naar vast werk? 

Een goed uitzendbureau meldt jou ook als er na een interimperiode eventueel een vaste baan kan uit voortvloeien. Ben je geïnteresseerd in de vacatures Goes? Misschien ben je dan beter dat je werk zoekt via een uitzendbureau? Zij zijn in elke regio actief en zijn vaak op de hoogte van jobaanbiedingen die nog niet in kranten of op internet verschenen zijn. Zij hebben al contact gehad met de werkgever en hebben ook vaak heel wat informatie over het team waarin je terechtkomt, de cultuur van het bedrijf of de onderlinge samenwerking tussen werknemers en bedrijfsleiders. Dergelijke informatie kun je zelden of nooit op je eentje te weten komen. 

We kunnen gerust besluiten met te zeggen dat een interimbureau een meerwaarde biedt aan je zoektocht naar werk. Of het nu gaat om een tijdelijke of om een uiteindelijke vaste functie, een interimbureau helpt jou mee de juiste job te vinden.