Tips voor het schoonmaken van je wasmachine!

T

De stapel wasgoed groeit snel als je een kapotte wasmachine hebt. Gelukkig is een wasmachine tegenwoordig snel geleverd en geïnstalleerd, maar het geld dat je weer kwijt bent aan een nieuwe wasmachine geef je liever aan iets anders uit. Een moderne wasmachine heeft tegenwoordig maar weinig onderhoud nodig, maar de nodige onderhoud moet wel dan wel gedaan worden. Door je wasmachine af en toe goed te reinigen en schoon te maken gaat je wasmachine langer mee, krijg je een schonere was en bespaar je geld. Hieronder een aantal tips voor het schoonmaken van je wasmachine;

Schoonmaken van het wasmiddelbakje

In het wasmiddelbakje blijven na iedere wasbeurt zeepresten hangen. Om dit schoon te maken is het handig om het wasmiddelbakje volledig uit de wasmachine te halen en onder een kraan met lauw water af te spoelen en schoon te maken. Krijg je het wasmiddelbakje niet uit je wasmachine, kijk even in de handleiding.

Schoonhouden van de trommel

Wassen op lage temperaturen is tegenwoordig de trend, dit is goed voor het milieu en je portemonnee. Hoewel de meeste wasmiddelen geschikt zijn voor het wassen op lage temperaturen, blijven zeepresten onopgelost in de wasmachine en trommel hangen. Het is aan te raden om daarom één of twee wasbeurten per maand te wassen op 95 graden. Zo lossen de oude onopgeloste zeepresten toch op en is je trommel optimaal gereinigd.

Schoonmaken van het wasmachine filter

Een wasmachine filter filtert alle losse kleine pluizen en voorwerpen die in je wasmachine zouden belanden. Deze filter zit over het algemeen aan de onderzijde van de voorkant van de machine. Deze is gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken met lucht.

Heb je toch een kapotte of stinkende wasmachine?

Is het al te laat en stinkt je wasmachine? Of functioneert je wasmachine niet meer goed? Zorg dan dat er een witgoed reparatie bedrijf er een blik op werpt. Die hebben de meeste problemen in een mum van tijd opgelost, zo kun je weer snel weer  door met de stapel wasgoed.