Tandartsverzekering voor jong en oud

T

Om iedereen in gelijke mate van zorg te kunnen voorzien heeft Nederland net als veel andere landen een verplichte basisverzekering. Een aanvullende tandartsverzekering valt echter niet onder de standaardverzekeringen die iedereen moet hebben. Mede om financiële redenen nemen veel mensen geen tandartsverzekering op in hun zorgpakket. Op het moment dat men onverhoopt mondzorg of een tandheelkundige behandeling nodig heeft, kan de rekening dan een flinke kostenpost betekenen. Wie goed verzekerd wil zijn voor de tandarts en niet teveel wil betalen, vertrouwt op Salland. Salland staat voor dienstverlening en voordelige zorg in uw eigen regio.

Keuze uit drie tandartsverzekeringen
Omdat de één meer gebitsbehandelingen nodig heeft dan de ander, biedt Salland drie soorten tandartsverzekeringen aan. Deze worden TandExtra, TandPlus en TandTop genoemd en hebben elk ruime vergoedingen. Bezoekt u niet alleen de tandarts maar bijvoorbeeld ook de mondhygiënist, dan kunt u beter kiezen voor een verzekeringsvorm met een hogere maximumvergoeding per kalenderjaar. Zo vindt u bij Salland dus altijd de voor u beste tandartsverzekering. Bij elke verzekeringsvorm geldt overigens dat naast behandel- ook techniekkosten deels vergoed worden en dat u recht hebt op acute mondzorg wanneer u in het buitenland verblijft.

Vanaf welke leeftijd een tandartsverzekering afsluiten?
U hebt in Nederland pas een aparte tandartsverzekering nodig vanaf uw achttiende jaar. Voor die tijd bent u verzekerd vanuit de basiszorgverzekering van een van de ouders. Om kinderen op die manier mee te verzekeren moeten deze wel worden aangemeld bij de desbetreffende verzekeringsmaatschappij. Boven de achttien heeft u alleen recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering indien het om bijzondere tandheelkundige hulp gaat. Met een aanvullende verzekering tandarts breidt u uw zorgpakket dus aanzienlijk uit. En duur hoeft het niet te zijn: u hebt al een aanvullende tandartsverzekering voor nog geen tien euro per maand.