Mop mop gas erop!

M

Rotterdam terror corpsis ontstaan in de begin jaren 90 met verschillende DJ’s. Deze formatie is begonnen met de volgende DJ’s: MC RAW, DJ Distorion, DJ Reanimator, DJ petrov en DJ Rob.

Naar mate de jaren vorderen stopte er een aantal DJ’s bij deze groep. DJ Petrov, DJ Rob en DJ Reanimator stopte na een aantal jaar. Vervolgens kwam de welbekende DJ Paul Elstak in de groep die er weer redelijk wat leven in blaasde. Rotterdam terror corps ook wel RTC genoemd stond bekend om zijn harde harde bassdrum muziek. De optredens waren fenominaal en ging vaak gepaard met veel vuur/explosies en naakte dames die aan het dansen waren. RTC is al vanaf 1993 volop aan de gang en knalt nog steeds door met zijn harde dreun muziek. In de loop der jaren is hardcore steeds meer commercieel geworden en iets gelickert dan voorheen. Rotterdam terror corpsdeed hier niet aan mee en ging juist nog hardere muziek maken.

Duitse hardcore

In Duitsland nemen mensen hardcore heel serieus. Zij leven echt met hardcore en kleden zich dan ook alleen maar met kleren van hardcore. Richting zijn kamers in met alles wat van hardcore is en zijn er zelfs hardcore bruiloften. De Nederlandse hardcore scene die er vroeger was met gabbers is er eigenlijk niet meer. Hardcore wordt steeds toegankelijker en mensen kunnen nu van hardcore houden en ook van Justin Bieber bewijzen van. Het verschil met nu en toen geeft wel aan hoe serieus de gabber er mee bezig waren. Het was een heuse levenstijl bij de gabbers en hardcore was daar een onderdeel van.

No happy shit

Rotterdam terror corps was een soort van tegenhanger van de happy hardcore melodieën. Wanneer een nummer zoals ‘flying high in de sky’ werd gedraaid, ging RTC nummers maken zoals

‘No happy shit’  om duidelijk te maken dat hardcore dit niet was.