Kantoor inrichten

K

Wanneer je een bedrijf opstart of al een eigen bedrijf hebt is het de inrichting van het kantoor belangrijk. Het kantoor zegt namelijk iets over jouw bedrijf, straalt het uit wat jij als bedrijf wilt uitstralen? Wanneer bezoekers jouw kantoor binnenkomen is het belangrijk dat zij een goede indruk krijgen van jouw bedrijf, zeker wanneer dit de eerste indruk is die ze krijgen. Ieder bedrijf heeft een bepaalde missie en visie en huisstijl die ze willen uitstralen, dit zijn richtlijnen die je dan ook moet aanhouden bij het inrichten van het kantoor.

Eerste indruk

Er wordt weleens gezegd dat de eerste indruk van iets in het leven het belangrijkst is, dit is iets waar ik mij dan ook bij aansluit. Wanneer je eerste indruk van een bepaald bedrijf negatief is dan zal je niet snel voor dit bedrijf kiezen. Bij het kantoor van een bedrijf telt de eerste indruk die bezoekers krijgen ook. De eerste indruk die je als bezoeker krijgt is dan ook de buitenkant van het kantoor. Het is dan ook belangrijk dat je de buitenkant bij houdt, zorg dat het gras gefatsoeneerd is, zorg dat de ramen gelapt worden, de muren geschilderd zijn etc. Dit telt allemaal bij mee bij de eerste indruk van een bezoeker.

Interieur

De tweede indruk die bezoekers krijgen is natuurlijk het kantoor van binnen, dus het interieur. Zorg ervoor dat bij binnenkomst de bezoeker al een goed gevoel krijgt, wees bijvoorbeeld creatief en gebruik hout als kapstok. Een bezoeker zal hier dan meteen positief over denken. Verder is het nu belangrijk dat het interieur het huisstijl, missie en visie uitstralen. De bezoeker herkent op deze manier direct waar jouw bedrijf voor staat. Ook is het belangrijk dat het kantoor natuurlijk zo wordt ingericht dat er een prettige werksfeer heerst voor de werknemers.