De waarde van automatisering

D

Sinds de industriële revolutie is automatisering in het leven gebracht. Wat begon bij een fabriek met een lopende band, is uitgegroeid tot een volledig geautomatiseerde functionele fabriek die slechts met enkele werknemers consistent en effectief kan produceren. Hierin is het natuurlijk wel duidelijk wat het doel van automatisering is: kostenbesparing. Het immens aantal kosten wat bespaart kan worden met automatisering op een schaal van fabrieken is niet voor te stellen. Hoewel, wat voor voordelen heeft automatisering nog meer en hoe kunnen er in de huidige maatschappij nog vooruitgangen worden geboekt in het kader van automatisering? Hierover kunt u meer informatie vinden hieronder. Uiteraard kunt u ook ICT bedrijven Eindhoven contacteren om de mogelijkheden van ICT automatisering te bespreken.

Meer dan kostenreductie

Dus, welke andere voordelen zitten er aan automatisering naast kostenreductie? Denk bijvoorbeeld aan prestatieverbeteringen, consistentie, optimalisatie van kenniswerk en veiligheid. Een bedrijf kan middels een geautomatiseerd e-mailsysteem bijvoorbeeld klanten gemakkelijker op te hoogte stellen van leveringen, productinformatie en andere handige informatie. Deze kunnen op exact het meest optimale tijdstip worden verzonden, om zo dichter bij de klant te staan en de klant beter te woord te staan. Hetzelfde geldt voor customer service. Wanneer er een geautomatiseerd systeem is die inkomende e-mails automatisch kan categoriseren, dan komen mails eerder terecht bij de juiste persoon die er dan dus sneller op kan antwoorden.

Ook zaken als onderhoud kunnen worden geautomatiseerd, waarbij software en beveiliging altijd up-to-date en lopende blijft. Zo kunnen bedrijven zich beter weren tegen online aanvallen, verliezen ze minder tijd op systeemupdates tijdens werkuren en opereren programma’s optimaal samen.

Automatisering is nuttig voor vrijwel elk bedrijf. Zo werkt tegenwoordig bijna elk bedrijf middels automatische betalingen via betaalsystemen of kassa’s, waarbij het geld automatisch wordt afgeschreven. Middels Artificial Intelligence zijn er nog veel verbeteringen mogelijk in het kader van automatisering voor bedrijven.