Wat voor ramen zijn er te koop?

W

Soorten glas

Voordat u kiest wat voor ramen u wilt laten installeren bij uw woning, is het belangrijk om keuzes te maken betreffende glassoort zodat het raam voldoet aan de verwachtingen. Als u namelijk meer isolatie wilt, dan kunt u bijvoorbeeld overwegen om een driedubbel glas te laten installeren. Nadat u weet wat voor glas en kozijnen u nodig hebt, kunt u deze laten installeren door een glaszetter valkenswaard. De zes bekendste soorten glas zijn hieronder kort benoemd. Deze zijn gesorteerd op volgorde van isolatiemogelijkheden.

1.      Enkel glas

2.      Dubbel glas

3.      HR glas

4.      HR+ glas

5.      HR++ glas

6.      Driedubbel glas

Bijpassende kozijnen

Naast een keuze voor glas, is het ook belangrijk om een passende, praktische en mooie kozijnkeuze te maken. Kozijnen zijn beschikbaar in verschillende materialen, namelijk kunststof, aluminium en houten kozijnen. Hieronder zijn deze drie soorten besproken, samen met de voordelen en nadelen per materiaalsoort.

1.      Kunststof kozijnen

Dit zijn tegenwoordig de meest populaire kozijnen, wat een gevolg is van de lange levensduur, goedkope prijzen en weersbestendigheid van deze kozijnen. Indien deze goed worden onderhouden, dan kunnen deze kozijnen soms wel meegaan voor 50 jaar. Deze kozijnen hebben zelfs een brandvertragende werking, zijn recyclebaar en de onderhoudskosten voor deze kozijnen zijn laag.

Het echte nadeel van een kunststof kozijn, is de uitstraling. Het is een goedkoper product, wat duidelijk zichtbaar is. Hoewel, door het stijgende aantal koopbare designs, is deze uitstraling veel verbeterd.

2.      Aluminium kozijnen

Deze kozijnen zijn bijna onderhoudsvrij door middel van een anodiseer laag en zijn zeer licht en stevig. Deze kozijnen zien er eleganter uit en zeer duurzaam. Hoewel dit allemaal zeer positief klinkt, hebben deze kozijnen wel een slechte reputatie als het aankomt op isolatie.

3.      Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn duurder vergeleken met kunststof en aluminium kozijnen. Hoewel, ze zien er een stuk netter uit, gaan vaak langer dan 40 jaar mee en voldoen goed aan de isolatiefunctie. Hoewel, het onderhoud moet vaak om de vijf jaar plaatsvinden om ze mooi en lang te kunnen gebruiken.