Online mogelijkheden

O

Wat we vroeger misschien voor onmogelijk hielden is tegenwoordig toch heel normaal geworden. Ik heb het natuurlijk over geld verdienen op het internet. Je ziet tegenwoordig steeds vaker mensen die geld verdienen doordat ze een foto posten op Instagram of een filmpje op Youtube. Dit komt omdat deze personen over veel volgers beschikken op hun social media accounts, het aantal volgers loopt soms op tot in de tien- of honderdduizenden. Bedrijven vinden het aantrekkelijk omdat dit soort mensen een deal aan te gaan.

Promoten

Wanneer iemand veel volgers heeft zie je vaak dat de persoon een foto post van een bepaald product of dienst of dat die het bedrijf / merk ‘tagt’(iemand linken) in zijn of haar foto. Bedrijven bieden hen gratis spullen in ruil voor promotie op bijvoorbeeld Instagram. Wanneer iemand met veel volgers dan een post plaatst wordt dit gezien door duizenden mensen. Ook beschikken deze personen hoe je het wend of keert toch over een bepaalde voorbeeldfunctie en kijken vooral jonge kinderen tegen ze op. Wanneer zij hun ‘idool’ zien met een bepaalde merk trui dan is de kans groot dat zij deze trui ook aan hun ouders vragen.

Kansen voor bedrijven

Natuurlijk liggen hier voor bedrijven ook interessante kansen. Zoals eerder vermeld is het voor bedrijven een makkelijke en in verhouding goedkope manier om je product of dienst te promoten. Ook kan je als bedrijf zelf een social media account aanmaken waarop je zelf je product of dienst promoot of je kunt een explanimation laten maken waardoor je mensen informeert. Zo zie je dat je meerdere kanten op kan online.

Bereik

Als bedrijf is social media ook interessant omdat je makkelijk een grote groep mensen bereikt. Ook ben je zekerder dat je jouw doelgroep bereikt, dit omdat de mensen die ervoor kiezen om jou bedrijf te volgen, dit doen omdat ze jouw bedrijf interessant vinden.