Meer slaapcomfort? Ga voor een op maat matras

M

Niet alleen het bed waar je op slaapt is belangrijk, maar ook het gebruikte matras. Een bed kan nog zo mooi lijken, maar een ongeschikt matras gaat ten koste van je nachtrust en fysieke toestand. Maar waar moet precies op gelet worden? Want iedereen verschilt, zowel qua fysieke kenmerken als persoonlijke voorkeuren. Een juist matras voorkomt gezondheidsklachten en komt ten goede van de nachtrust. Daarom: een matras op maat.

3000 nachten

Over het algemeen kunnen we stellen dat matrassen zo’n tien jaar meegaan, of zo’n 3000 nachten. Hierna moet aan vervanging worden gedacht; onder meer vanwege slijtagevorming, vuilvorming en een verminderde veerkracht. Omdat we een derde van de dag in bed doorbrengen is het zaak dat het matras goed ligt. Een goede nachtrust moet ervoor zorgen we weer opgewekt wakker worden en er volop tegenaan kunnen. Goede matrassen houden rekening met jouw gewicht, lengte en andere factoren zoals de mate van transpiratie. Juist om deze redenen kiezen we steeds vaker voor maatwerk.

De belangrijkste vragen

Bij op maat matrassen moeten we bij de samenstelling aan verscheidene criteria denken. Daarom bestaan verschillende vragen die gesteld moeten worden. Het is daarbij ook belangrijk om deze vragen te stellen aan beide partners in het geval dat een bed wordt gedeeld. Pas daarna kan er worden beginnen met het samenstellen van het matras. Zodat jij nog lang plezier kan beleven van een goed matras: voor jouw fysiek en voor jouw nachtrust.

  • Welk matras past bij jouw postuur?
  • Heb je het snel koud of warm?
  • Hoeveel transpireer jij in bed?
  • Welke slaaphouding neem je aan in bed?
  • Heb je te maken met fysieke klachten?
  • Heb je te maken met bepaalde allergieën?

» Wil jij verder geholpen worden met kwalitatief maatwerk? Neem dan contact op met onze boxspring specialisten. Al onze producten worden namelijk volledig met de hand vervaardigd.