Ergonomische muis voorkomt RSI-klachten

E

We weten allemaal dat het er is, maar we gebruiken het nog te weinig. Juist, we hebben het over de ergonomische muis ofwel verticale muis genoemd. Dagelijks zitten we erg veel achter een computer waarbij we erg veel gebruik maken van een muis. Daar ontstaan dan ook klachten aan de pols zoals RSI-klachten. Daar zijn oplossingen voor: ergonomische muizen!

Voorkom klachten met een verticale, ergonomische muis

Als je veel achter een pc of laptop zit is een goede gezonde werkhouding zeer belangrijk. Zeker als je vaak gebruik maakt van een muis. Door de traditionele muizen staan de handen niet in een natuurlijke positie. De armen staan hierdoor ietwat naar buiten waardoor de houding op den duur kan zorgen voor lichamelijke klachten. Een ergonomische muis zoals een verticale muis zorgt voor een kanteling van de hand waardoor deze de muis in een natuurlijkere positie vasthoudt. De elleboog staat in een natuurlijke positie waardoor RSI-klachten voorkomen worden.

Hoe kies je de juiste verticale muis?

Deze keuze is zeer persoonlijk. Iedereen heeft een andere stand en omvang van de hand. Daarbij zit er qua ontwerp net wat andere vormen aan de verticale muizen. Daarnaast heb je ze nog met draad of juist draadloos. Kies de muis waar je het prettigst mee werkt. In de ideale situatie kies je ervoor om een aantal verschillende ergonomische muizen te testen. Zo weet je zeker dat je de juiste muis kiest die bij jou past.