Twee indicatoren om een goed crypto project te vinden

T

Het is een feit dat het investeren in cryptovaluta een goede investeringsoptie kan zijn. In 2017 kon je meer rendement behalen in de cryptomarkt dan met aandelen of goud. Hoewel niet iedereen winsten heeft gegenereerd met crypto, hebben veel mensen een goed rendement behaald met cryptovaluta. De sleutel tot succes is de juiste cryptovaluta uitkiezen dat goed gaat presteren. Het probleem is alleen dat er meer dan 2000 cryptocurrencies zijn en dat het erg moeilijk is om een goed project te kiezen. Sommige munten presteren zeer goed en anderen storten net zo snel weer neer.

Om goed onderzoek te doen naar een project is het moeilijk om het kaf van de koren te scheiden. Om het allemaal iets makkelijker te maken hebben wij twee indicatoren om het aantal projecten sterk te verkleinen. Zo hoef je minder projecten te doorlopen en kun je een aantal munten al buiten beschouwing laten.

Totaal aanbod van alle munten die uitgegeven kunnen worden

Wat je vaak ziet is dat nog niet alle munten of tokens van een project uitgegeven zijn. Zo moeten er nog een aantal munten gemined worden of komen ze pas op de markt na verloop van tijd. Het totale aanbod van alle munten zijn alle munten die op dit moment in circulatie zijn en munten die die nog uitgegeven moeten worden. Een vaste regel is altijd: hoe meer munten in omloop, des te lager de prijs. Hoe meer nieuwe munten er uitgegeven worden, des te hoger het aanbod wordt en des te lager de prijs wordt. Hoewel er nog vele andere invloeden op de prijs kunnen zijn, is het altijd goed om te kijken hoeveel munten er nog op de markt moeten komen.

Totaal aantal munten in circulatie

Dit is het aantal munten dat momenteel verhandeld kan worden. Deze informatie kun je vinden op websites zoals Marktkapitalisatie.nl, waar je alle actuele gegevens van cryptovaluta kunt inzien. De prijs van een munt wordt berekend door gebruik te maken van het aantal munten in circulatie. Hier geldt de regel: hoe lager het aantal munten in circulatie, des te hoger de prijs. Een goed voorbeeld hiervan is Ripple: er zijn miljarden munten hiervan in circulatie en de prijs hiervan is onder de dollar en is nooit hoger dan 5 dollar geweest. Mocht je Ripple kopen dan weet je van te voren dat de prijs per stuk nooit honderden dollars zal worden. Daarbij is ruim 50 miljard XRP nog in handen van de ontwikkelaars en moeten deze nog op de markt komen. Het mag duidelijk zijn wat dit met de prijs gaat doen.

Monero heeft niet meer dan 17 miljoen XMR in circulatie en wordt verhandeld voor meer dan 100 dollar. De kans is groter dat Monero meer in waarde zal stijgen dan Ripple. Er zijn ook munten waarbij het aantal munten in circulatie verkleind wordt door munten te vernietigen, een voorbeeld hiervan is de Binance Coin. Deze zal dus na verloop van tijd in waarde stijgen.