It-sector niet alleen voor ‘nerds’

I

Er zijn vele mensen die denken aan de IT-wereld of de ICT-wereld, dat daar alleen maar nerds en whizzkids werken en actief zijn. Alsof er alleen maar Big Bang theory mensen zouden werken. Dit is natuurlijk niet helemaal waar. Even om alles recht te trekken, ICT staat voor Informatie- en communicatie technologie en IT staat voor Informatietechnologie. Hierbij houdt een ICT bedrijf zich meer bezig met de communicatie van software implementatie. Echter is het wel dat alleen in Nederland en België de term ICT voor komt. In andere landen vallen de diensten die geleverd worden door een ICT bedrijf, ook onder de diensten van een IT bedrijf. Het blijkt dat er rond 2000 een vermengen is ontstaan tussen de twee termen. Dat men vaak sprak over ICT in plaatst van IT.

Whizzkids 

Iedereen kent de term whizzkidswel. Dit zijn kinderen die op jonge leeftijd al briljant zijn in het werken met computers. Vaak worden deze kinderen op latere leeftijd een meesterbrein als het gaat om bijvoorbeeld programmeren van software of het coderen. Natuurlijk zijn er redelijk wat mensen die intellectueel op een hoog niveau zitten die werken in de IT-sector. Maar is geen vereiste, mensen die een passie hebben voor computers en alles wat daarmee te maken heeft, zijn welkom in de IT wereld.

It bedrijven

Zoals u merk is bijna alles voortaan verbonden met het internet. Hierdoor zijn er een enorm aantal IT bedrijven ontstaan de afgelopen jaren. Voor een leek kan het erg complex overkomen en zal met software problemen niet snel tot een oplossing komen. Gelukkig zijn deze bedrijven die dit voor jou regelen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een it bedrijf in Eindhoven? Dan hoeft u alleen maar te google en daar komen zo verschillende bedrijven naar voren. Omdat het de laatste jaren zo snel gegroeid is, zullen er vast in uw omgeving it bedrijven gevestigd zijn. Het is in ieder geval niet meer alleen in de grote steden.