Wat is autoruiten blinderen?

W

Autoruiten blinderen is het ‘tinten’ of te wel het donker maken van de autoruiten. In Nederland kunnen alleen de achterruiten en de zijruiten geblindeerd worden. Dit heeft te maken met bepaalde wetgevingen. Zo zijn er een aantal regels opgesteld betreft het percentage doorlichtbaarheid van de folie. Zo mogen de achterruiten en zijruiten (achterste gedeelte) tot zo’n 5 % doorlichtbaarheid hebben. Dit is dus erg donker tot zwart zodat er niet doorheen gekeken kan worden. De zijruiten waar de automobilist zich bevind moet minimaal 75% licht doorlatend zijn. Dit heeft te maken met veiligheid in het verkeer.

Autoruiten blinderen Brabant

Er zijn vele redenen waarom iemand zijn autoruiten laat blinderen. Het is in ieder geval warmte werend, sommige vinden het mooi en andere doen het zodat er niet naar binnen gekeken kan worden. Denk hierbij aan werkbusjes met duur gereedschap.

Het blinderen van autoruiten is een uiterste secuur werk. Hierbij komen dan nog verschillende stappen bij kijken. Zo zijn er vele verschillende manier om de speciale folie aan te brengen. Er kan namelijk gewerkt worden met (veel) water of er kan gebruikt worden gemaakt van babypoeder. Ook zijn er verschillende technieken die gehanteerd worden. Sommige bedrijven die autoruiten blinderen in Brabant werken met een heater (föhn) om de folie te vormen. Andere bedrijven gebruiken de techniek om een H in de folie aan te brengen en vanuit daar de folie te vormen. Het is maar net hoe het is aangeleerd. Ook zijn er steeds meer bedrijven die cursussen aanbieden in het blinderen van autoruiten.

Stappen van autoruiten blinderen

1.    De ramen grondig schoonmaken

2.    Folie aanbrengen aan de buitenkant van het raam

3.    Folie op maat maken

4.    Folie föhnen: dit doet je bij ramen die een parabool hebben

5.    Het raam aan de binnenzijde grondig schoonmaken

6.    Op maat geföhnde folie aan de binnenzijde plakken

7.    Folie droogstrijken zodat de lijm laag kan hechten

8.    Nazorg

Zoals vermeld is autoruiten blinderen een uiterst secuur werk. Bent u een onhandig persoon of heeft u geen geduld? Dan ga eens opzoek naar specialisten op het gebied van autoruiten blinderen brabant