Snel je auto verkopen

S

Je bent ze vast wel eens tegengekomen, auto’s die maanden te koop staan op de parkeerplaats van de lokale supermarkt, of de auto’s die altijd geparkeerd staan in de lokale garage bij het winkelcentrum. De auto’s lijken wel onverkoopbaar maar vaak is een auto verkopen makkelijker dan gedacht wordt.

Prijs bepaling

Voordat je een auto verkopen kan is het belangrijk om te weten wat jouw auto precies waard is, we weten allemaal dat de lokale garage om de hoek je een lagere prijs zal bieden als je hem daar probeert te verkopen, maar hoe kom je er dan achter voor hoeveel je precies een auto verkopen kan?

Een goede methode om de prijs te bepalen is om op andere websites te kijken naar mensen die ook hun auto verkopen. Zoek advertenties op van auto’s die overeenkomen met die van jouw. Let hierbij vooral op het aantal kilometers, het soort brandstof, de eventuele schade, het interieur, elektronica binnen en buiten de auto. De kleur van de auto heeft ook een bepalende factor als je een auto verkopen gaat.

Goede auto verkoop advertentie; goede auto foto’s

Verzamel voordat je de auto verkopen gaat zoveel informatie in, en wees eerlijk terwijl je dit doet, liegen tijdens het verkopen van een auto is niet alleen tegen de wet maar maakt de verkoop ook een stuk moeilijker, ook kunnen hierdoor achteraf problemen komen die je wellicht liever niet hebt.

Als je auto schade heeft wees hier dan eerlijk over, je auto verkopen zal hierdoor een veel prettigere ervaring worden.

Je auto verkopen gaat niet alleen om de eerlijkheid, maar ook om de duidelijkheid. Laat geen verrassingen voor de koper en maak een complete lijst met alle eigenschappen die bij de auto hoort. Informatie of elementen die jij misschien onbelangrijk vindt, vindt de ander wellicht juist een echte must. Het kan dus geen kwaad als je tijdens het auto verkopen vermeld dat er een bekerhouder of ingebouwde zonnebril houder is.

Grondige wasbeurt

Om een auto verkopen vlot te laten verlopen is het een absolute must om goede foto’s mee te leveren. Heb je zelf geen camera? Dan kan je vaak foto’s maken met je mobiele telefoon of zelf tablet. Heb je deze niet in huis? Vraag dan de buren als ze jou kunnen helpen met het auto verkopen, vaak zullen zij het geen probleem vinden om een paar foto’s te maken en deze even naar het juiste adres te mailen.

Voordat je deze foto’s maakt geef je natuurlijk je auto even een goede wasbeurt, het beste is om zorgvuldig met de hand deel per deel te wassen zodat je zeker weet dat er tijdens het maken van close-up foto’s er niet alsnog wat vuil te vinden is. Zoek vervolgens een mooie plek voor de foto’s, het liefst natuurlijk bij droog en vooral licht weer. Een blauwe hemel maakt een auto namelijk al een stuk aantrekkelijker dan een grauwe blauwe lucht, en zo werkt een groen natuurlijk achtergrond ook beter dan een saaie straat.