Badkamer verbouwing

B

Het is één van de meest voorkomende verbouwingen in een huis, de badkamer. Ook wanneer mensen besluiten tot het overgaan op het aankopen van een nieuw huis en een verhuizing, zie je vaak dat het huis toch nooit precies voldoet aan de wensen. Vaak zie je dat hetgeen wat ze willen verbouwen in hun (nieuwe) de keuken of de badkamer is. Toch merken we dat mensen een gehele verbouwing van de badkamer onderschatten. Er zijn een aantal bijkomstigheden waar je rekening mee moet houden.

Voorbereiding

Allereerst de voorbereiding, hier komt meer bij kijken dan de meesten mensen denken. Je zult om de tafel moeten met een aannemer om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor jou. Ook zal je tijd moeten steken in het uitdenken van een plan en hoe de nieuwe badkamer er volgens jou uit moet gaan zien, let wel op dat de kans groot is dat er dingen anders zullen moeten dan hoe jij het voor ogen had doordat het simpelweg niet mogelijk is in jouw huis. Bij de voorbereiding hoort ook het kijken naar welk materiaal je gaat halen voor de nieuwe badkamer, denk aan tegels dit kan je ook in overleg doen met een tegelzetter bij jou uit de buurt zoals tegelzetter Helmond bijvoorbeeld.

Tijdelijke douche

Ook moet je rekening houden met het feit dat je afhankelijk van de grootte van de verbouwing een tijd zonder badkamer en dus douche of bad zal zitten. Je zal hier dus een oplossing voor moeten vinden, een paar weken niet douchen is natuurlijk ook geen mogelijkheid. Je zal al gauw moeten uitwijken naar familie die misschien in de buurt woont of als je een goede band hebt met de buren zal je kunnen proberen of je hier tijdelijk gebruik kan maken van de badkamer. Deze fase van de verbouwing wordt door de meeste mensen ook beleeft als de meest storende fase.