Waarom een makelaar waardevol is

W

Met zoveel informatie online beschikbaar, vragen klanten soms: “Waarom zouden we een makelaar in dienst nemen?” Ze vragen zich af (en terecht) of ze een huis niet via internet of reguliere marketing- en advertentiekanalen kunnen kopen of verkopen zonder vertegenwoordiging, zonder een makelaar in onroerend goed. Sommigen doen het prima op zichzelf, maar velen niet. Hier zijn 4 redenen waarom u zou willen overwegen om een ​​professionele makelaar in te huren.

 

1)  Opleiding en ervaring

U hoeft niet alles te weten over het kopen en verkopen van onroerend goed als u een vastgoedexpert inhuurt die dat wel doet. De kunst is om de juiste persoon te vinden. Voor het grootste deel kosten ze allemaal ongeveer hetzelfde, dus waarom zou je geen persoon inhuren met meer opleiding en ervaring dan jij? We zijn allemaal op zoek naar meer kostbare tijd in ons leven, en het inhuren van professionals geeft ons die tijd.

 

2)  Hulp bij het bufferen

Als je een koper bent van nieuwe huizen, haalt je makelaar haar zwaard tevoorschijn en houdt de agenten van de aannemer op afstand, zodat ze niet bijten of knakken op je hielen. Als je een verkoper bent, filtert je makelaar al die telefoontjes die nergens toe leiden en probeer je serieuze kopers ertoe te bewegen onmiddellijk een aanbieding te schrijven.

 

3) Wijkkennis

Makelaars hebben een intieme kennis of ze weten waar de industrie zoemt over in buurt. Ze kunnen vergelijkbare verkopen identificeren en deze feiten aan u overhandigen, en u bovendien wijzen in de richting waar u meer gegevens over scholen, misdaad of demografische gegevens kunt vinden.

 

4) Prijsaanwijzingen

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, selecteren makelaars geen prijzen voor verkopers of kopers. Een makelaar helpt klanten echter om de juiste keuzes voor zichzelf te maken. Als een aanbieding bijvoorbeeld 7% is, heeft een makelaar een belang van 7% in de verkoop, maar heeft de klant een belang van 93%. Verkoopagenten zullen kopers vragen om alle aan hen geleverde gegevens te wegen en een prijs te kiezen. Vervolgens, op basis van het marktaanbod, de vraag en de voorwaarden, zal de makelaar een onderhandelingsstrategie opstellen.

 

Kortom er zijn genoeg voordelen waarom u beter een makelaar kunt inhuren wanneer u uw huis wilt verkopen of juist eentje wil kopen. Bent u nou zelf heel enthausiast en wilt u wellicht het beroep van makelaar aan gaan, dan kunt u een vacature makelaar amsterdam vast wel vinden!