Een succesvolle carrière opbouwen

E

Iedereen weet dat het belangrijk is om een goede carrière op te bouwen om zekerheid te creëren in het leven. Hoe moeilijk het is om een passende baan of carrière te vinden, ligt deels aan de economische stand van een land en de stand van de arbeidsmarkt. Hoewel, welke factoren vergroten de kans op een succesvolle carrière nou precies? Hieronder staan drie belangrijke factoren die invloed hebben op een succesvolle carrière.

Opleidingsambities

Het is bij een opleiding vaak mogelijk om jezelf te onderscheiden van andere studenten binnen de opleiding, om zo een voordeel te hebben bij toekomstige sollicitaties. Zo kun je binnen een opleiding vaak excelleren in bepaalde onderwerpen of competenties, die uiteindelijk ook zichtbaar op je CV zullen staan. Eventueel is het mogelijk om na een opleiding nog een specialisatiecursus of nascholing te volgen. Deze zijn allen bespreekbaar in een sollicitatiegesprek.

Duidelijk toekomstdoel

Veel mensen kunnen niet beantwoorden wat ze precies willen doen in de toekomst qua baan en hebben geen specifiek toekomstdoel. Als er geen streefpunt is, dan is er een verhoogde kans dat je een baan aanneemt die beneden jouw niveau ligt en is er, statistisch gezien op langere termijn, een grotere kans om werkloos te worden in de toekomst.

Actieve baan oriëntatie

Deze is het belangrijkste en wordt niet altijd effectief uitgevoerd. Veel mensen die werkloos zijn, zijn snel tevreden met een nieuwe baan aangezien ze direct geld nodig hebben of iets willen doen in hun leven. Dit heeft als gevolg dat ze niet 100% competent zijn met de baan of niet gemotiveerd zijn om goede prestaties te leveren, wat in een lange termijn niet tot hogere functies leidt. Het is belangrijk om alle mogelijke opties langs elkaar te hebben gezet en duidelijke overwegingen te hebben gemaakt voordat je start aan een nieuwe baan.

Er zijn tegenwoordig veel websites met veel openstaande vacatures zodat niet alleen Brabant werkt, maar ook u aan de slag kunt!